Woordje van de voorzitter

 

Beste bezoeker,

 

Welkom op de site van de vzw Steenen Muur. Hier vind je alles wat je moet weten over de Wezemaalse wijnbouw. 


 

Onze vzw Steenen Muur is sinds 1996 druk in de weer om van Wezemaal weer het wijndorp van weleer te maken. Met de hulp van de gemeente Rotselaar en de leden van onze vzw zijn we daar al aardig in geslaagd. In onze prachtig gerenoveerde wijnkelder onder het "Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn" , Kerkstraat 16, Wezemaal is iedereen steeds welkom voor een heerlijk glas wijn.

Geen doordeweekse Franse wijn, maar een echte Wezemaalse wijn, uit onze zelf aangeplante wijngaarden op de Wezemaalse bergflanken. Op geregelde tijdstippen zetten we bovendien de Hagelandse wijn en wijnbouw extra in de kijker. Op deze dagen is de wijnkelder open voor iedereen die een glaasje wijn wil komen proeven.

 

Onze wijnkelder stellen we ook open voor groepen van minimum 10 personen voor een gezellige wijndegustatie. Informatie hierover vind je onder de rubriek Wijnkelder / Wijndegustatie.

TIP!
Wat je zeker moet meebeleven zijn de enige echte Wezemaalse Wijnfeesten. In 2023 zijn we al aan onze achtiende editie toe! Noteer alvast zaterdag 26 augustus 2023 in je agenda. Het is een unieke gelegenheid om in een gezellige en unieke sfeer kennis te maken met de lekkere wijnen uit het Hageland.

 

Eduard Monsecour, voorzitter