Proeven -MAI-JULI-AUGUSTUS

 

 

MEI 2022

 

Wijnkelder open voor alle wijnliefhebbers tijdens het weekend van Wezemaal kermis.

 

 

Voor wie niet kan wachten tot het peter-en meterfeeest om nog eens in het gezellig kader van onze wijnkelder onze wijnen te komen proeven kan eerder al terecht  tijdens het weekend van Wezemaal kermis.

 

Onze wijnkelder zal open zijn op:

 

Vrijdag 13 mei vanaf 18u. Die avond zal je constant dorpelingenfietsers per twee voorbij onze wijnkelder zien passeren ter gelegenheid van een koppeltijdrit.

 

Op zaterdag 14 openen wij de wijnkelder vanaf 16u . Er is dan een kleine wijnstoet waarin ook één of twee reuzen van  Rotselaar meestappen. Vertrek 15u30 in de pastorijtuin van Wezemaal aan de stek van de oudste wijnstok ter wereld.

 

Op zondag 15 mei is het volop kermisfoor  en is onze wijnkelder open vanaf 15u. Je kan dan ook de profrenners zien passeren  ter gelegenheid van de 3e grote prijs Vermarc   Sport. De vorige winnaars waren Florean Senechal en Alvaro Hodge. Voor de kelder plaatsen we banken en tafels zodat wielerliefhebbers vanop de eerste rij de renners 11 keer zullen kunnen zien passeren

 

 

JULI 2022

 

Peter-en meterfeest 2022- jubileumviering

 

Wij zijn onze peters en meters ontzettend dankbaar om ons financieel een duwtje in de rug te geven door de aankoop van een certificaat van het  peter-of meterschap.

Zoals eerder reeds gemeld zal er omwille van de mislukte wijnoogst 2021 er niet voldoende wijn zijn om onze peters en meters dit jaar hun 2 flessen wijn te bezorgen. Met een jaartje vertraging zullen die volgend jaar bezorgd worden.

Toch willen wij het peter-en meterfeest dit jaar laten doorgaan op de traditionele wijze van vorige jaren met veel wijn en lekker eten en dit omwille van een toch wel heel speciale reden. Tijdens het weekend van het peter-en meterfeest zal onze vereniging immers  haar 25-jarig bestaan vieren. Noteer alvast zaterdag en zondag 16 en 17 juli 2022 in jullie agenda want we  willen onze peters en meters mee betrekken bij deze jubileumviering . Bij die gelegenheid zal er ook een groot standbeeld onthuld worden. Het beeld symboliseert de Hagelandse wijnbouwer en zal een prominente plaats krijgen vlak voor het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn en onze wijnkelder.

 

 AUGUSTUS 2022

 

Wijnfeesten 2022

En uiteraard zitten we al twee jaar te wachten op de volgende editie van de wijnfeesten. De wijnfeesten 2022 zullen dit jaar doorgaan op zaterdag 27 augustus vanaf 14u.

Iedereen van harte welkom op één of meerdere van onze activiteiten.

 

Het bestuur