Wijnfeesten 2019

 Zaterdag 31 augustus 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 worden na 15 succesvolle edities opnieuw Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd. Met de wijnfeesten wordt terug een traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw in leven geroepen.
Wezemaal was in die periode gekend als wijndorp. Niet minder dan 32 ha wijngaarden sierden de zuidflank van de Wijngaardberg. In 1999 werden er terug enkele wijngaarden aangelegd op de Wijngaardberg door de vzw Steenen Muur. De wijn die ze maken kan men proeven in de wijnkelder onder het oud gemeentehuis van Wezemaal.
Tijdens de wijnfeesten wordt er niet alleen Wezemaalse wijn aangeboden maar werden tevens alle professionele Hagelandse wijnboeren uitgenodigd om er een eigen wijnstandje op te bouwen.


De wijnfeesten vinden plaats midden in het dorp van Wezemaal. Zoals dat op de meeste wijnfeesten het geval is koopt men bij aanvang een persoonlijk glas met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten. Kostprijs € 7 hiervoor krijgt men een wijnglas samen met 5 bons waarmee men op de diverse wijnstanden verschillende wijnen kan proeven.
Naast de wijnstanden zijn er kraampjes met streekproducten en oude ambachten en zorgen straatmuzikanten voor de nodige sfeer. 
Doorlopend kan men ook een bezoekje brengen in het "Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn", Kerkstraat 16, Wezemaal. De sfeervolle multimediavoorstelling en de tentoonstelling lonen echt de moeite. Men ontdekt er waarom men in Wezemaal en in het Hageland met succes aan wijnteelt kan doen. De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis.
Kom dus allen op zaterdag 31 augustus 2019 vanaf 14u naar Wezemaal . Het belooft er echt gezellig te worden. De wijnfeesten zijn een organisatie van de vzw Steenen Muur i.s.m. gemeentebestuur Rotselaar en met steun van Provincie Vlaams-Brabant. Info over overnachtingsmogelijkheden in de gemeente : raadpleeg de website www.rotselaar.be onder de rubriek toerisme/verblijfsmogelijkheden.

_