Wijndegustatie

 

Van de gewelfde kelder van het oud gemeentehuis van Wezemaal hebben we gezellige en knusse wijnkelder gemaakt. Je kan er al onze wijnen proeven die we maken van de verschillende soorten druiven uit onze wijngaarden op de Wijngaardberg. Van elke druivensoort maken we een aparte wijn. We maken ook een heerlijk appelwijntje van appels van de Wijngaardberg. Het wijn maken gebeurt momenteel in de lokalen van de woning, Beninksstraat 40, Wezemaal. In de kelder is er een kleine overzichtstentoonstelling met o.a. foto's over onze werking.

Het bezoek aan de wijnkelder en een wijndegustatie voor groepen van minimum 15 personen kan enkel op afspraak. Indien belangstelling neem je best telefonisch contact op met de verantwoordelijke op het nummer : +32 (0)473 58 40 12 of stuur een mailtje naar reservaties@steenenmuur.be zodat de nodige schikkingen zoals : datum, uur, aantal personen enz. kunnen vastgelegd worden. Onze verantwoordelijke zal dan zo vlug mogelijk contact met U opnemen om de details te regelen en te bevestigen of het bezoek al dan niet kan doorgaan.

Opm.: onze wijnkelder biedt plaats aan 45 personen. Aansluitend maar apart hebben we een tweede degustatieruimte ingericht die bijkomend plaats biedt aan 40 personen.

De toeristische dienst van de gemeente heeft ook een arrangement "Proef Wezemaal en zijn wijn" uitgewerkt voor een groepsbezoek aan Wezemaal. Het is een kant en klaar pakket waarin een wijnproeverij van 4 soorten wijnen in de wijnkelder inbegrepen is. ( € 6,00 p.p. zonder begeleide wandeling - €9,00 p.p. met begeleide wandeling). Dit arrangement kan ook bij de contactpersoon van onze vereniging aangevraagd worden en zal in ieder geval door hem telefonischbevestigd worden.

PROGRAMMA