Eerste oogst van de ent van de ouste wijnstok in Wezemaal

>

>

Volgens het Guiness Book of Records... (zie Oudste wijnstok van de wereld..)

 

Onze vereniging, de vzw Steen Muur, engageerde zich om deze wijnstok te onderhouden. We hebben er goed zorg voor gedragen en dit jaar droeg de wijnstok voor het eerst voldoende druiventrossen om er wijn van te maken.

Deze druivelaar is uniek voor België en een bijkomende stimulans en troef  voor de wijnbouw in het Hageland en in Wezemaal in het bijzonder.

Vanaf dit jaar, willen wij net zoals bij de echte oudste wijnstok, de plaatselijke bevolking betrekken bij de pluk ervan en bij die gelegenheid de wijn ervan laten proeven in onze wijnkelder ‘Steenen Muur’. Onze sfeervolle, gewelfde wijnkelder bevindt zich onder het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn en bestaat inmiddels maar dan 20 jaar.

Op afspraak en in groepsverband kan je er al onze wijnen proeven die we maken. De groep krijgt er een deskundige en gesmaakte uitleg bij. Voor groepen vanaf 15 personen: reservaties@steenenmuur.be.

PROGRAMMA

 

En nu in 2019 de eerste wijn van deze ent !

Een geschenkje voor allen die dit uniek wijntje mogelijk maakten. Hopende op volgende goede oogsten staan we garant voor een prima onderhoud.